ANSIKTSZONTERAPI

Genom att behandla ansiktet, påverkas också resten av kroppen positvt, på samma sätt som inom den mer kända fotzonterapin. Skillnaden är att i ansiktet gör det inte ont när man trycker som det kan göra inom fotzonterapin. 

Grunden till ansiktszonterapin är den orientaliska medicinens grundprinciper men också den indianska zonterapin, liksom neurologiska punkter i ansiktet. Metoden har funnits länge i Argentina, men är relativt ny i Europa och Sverige. Olika zoner och punkter i ansiktet motsvarar organ och delar av kroppen.

Hälsa och skönhet kommer verkligen inifrån. Ansiktet avspeglar hur vi mår i resten av kroppen. Genom att behandla ansiktet med tryck på olika zoner och punkter förbättras dels cirkulationen lokalt i ansiktet, dels aktiveras motsvarande organ i andra delar av kroppen. Effekten blir ett fräschare utseende och även förbättrad hälsa över huvud taget. 

Först behandlas hela ansiktet i sju faser, sedan behandlas specifika punkter utifrån vad eventuella spänningar och hudförändringar i ansiktet berättar. En ansiktszonterapeut kan känna förändringar i huden, från sandkornsstora upphöjningar till större bulor.

 Sex anledningar varför ansiktszonterapi är den nästa behandling du ska boka

  • Blodcirkulationen i ansiktet ökar och huden blir fräschare
  • Är naturlig, inga kemiska substanser 
  • Löser upp spänningar och stress i kroppen 
  • Förbättrar cirkulationen 
  • Avslappnande, frigör endorfiner (naturlig smärtlindring) 
  • Har en förebyggande inverkan på hälsan

Även om syftet med behandlingen är att i första hand stimulera meridianer, centrala nervsystemet och blodcirkulationen, påverkar ansiktszonterapin ansiktet så att man också blir vackrare. Blodcirkulationen i huden ökar och rynkor försvinner när depåer och blockeringar i systemet behandlas.

Behandlingen upplevs som en bestämd massage, avslappnande och stimulerande på samma gång. En behandling tar omkring 40-50 minuter. Behandlingen är förebyggande och det gör gott att få en behandling regelbundet.