Massage i Borås

LYMFDRÄNAGEMASSAGE

Lymfdränagemassage är en mycket lätt massageform som är speciellt utformad för att underlätta och öka lymfcirkulationen. Om kroppen känns tung och svullen kan lymfsystemet behöva en kick.

Lymfsystemet är ett långsamt system av kärl och lymfkörtlar som kompletterar kroppens system för blodcirkulationen. Lymfans system både levererar näringsämnen till cellerna och transporterar bort överflödigt vatten, cellavfall, bakterier, virus och toxiner. Om lymfcirkulationen stannar upp, kan det leda till att cellerna degenererar och dör, och blir vätska stående för länge i vävnaderna lagras det till fett och bindväv. 

Dränagen påverkar även det autonoma nervsystemet och verkar smärtstillande och lugnande, är väldigt lämplig vid t ex utbrändhet, värk, domningar, muskelspänningar eller vid mindre svullnader. Behandlingen passar alla, och klienten brukar uppleva sig "lätt i kroppen" efter massagen. 

Denna massageform är speciellt avkopplande! Du ligger avklädd med underkläder på, på behandlingsbänk, medan man behandlar en sida av kroppen i taget. Övriga delen av kroppen är täckt med handdukar och varm vetedyna.  

Stimulerande och utrensande terapeutiska eteriska oljor från Life blossom används vid lymfdränagemassage. 

Drick mycket vatten efter en lymfdränage massage för att hjälpa till att spola ut gifter. Håll dig borta från salt och alkohol efter en massage, eftersom de hämmar kroppens förmåga att spola ut gifter.

Välkommen in på massage på Tingsgatan 13 i Borås.

 
Boka tid